
Čokoládové guľôčky s rumom
30 - 45 min. | ľahká
Zoznam ingrediencií
100 g lieskových orieškov
120 g strúhaného kokosu
100 g čokolády na varenie
100 g Hery
100 g práškového cukru
1/2 vrecka vanilkového cukru
30 ml rumu
100 g nastrúhanej mliečnej čokolády na obalenie
Postup prípravy
Oriešky pomeľte najemno. Spoločne s kokosom ich nasucho opražte pri nízkej teplote na panvici dozlata a nechajte vychladnúť.
Čokoládu nastrúhajte. Mäkkú Heru vymiešajte s práškovým cukrom do peny, pridajte kokos s orieškami, čokoládu, vanilkový cukor a rum. Všetko dôkladne miešajte, dokiaľ nevznikne kompaktná hmota.
Nechajte ju v chladničke krátko stuhnúť. Z čokoládovej hmoty vytvarujte malé guľôčky.
Obaľte ich v nastrúhanej mliečnej čokoláde.
