Tučniačikove miňonky

> 60 min. | stredná

Zoznam ingrediencií

Suroviny na cesto:

22 dkg Hery
50 dkg rozdrvených sušienok
3 dkg kakaového prášku
10 dkg práškového cukru
10-15 dkg broskyňového džemu
nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Suroviny na ozdobu:

20 dkg bielej čokolády + 2 polievkové lyžice oleja
15 dkg tmavej čokolády + 1 polievková lyžica oleja
3 dkg oranžového marcipánu (na tučniakov zobák)

Postup prípravy

Zmiešame rozdrvené sušienky, práškový cukor, kakao, pomarančovú kôru a Heru. Primiešame broskyňový džem a miešame, až kým nám nevznikne vláčna hmota. Ak treba, pridáme viac džemu alebo vody.

Vzniknuté cesto vyvaľkáme do dlhého šúľka, ktorý rozdelíme na rovnomerne veľké kusy. Každý kus na jednom konci mierne vytvarujeme do tvaru kužeľa, uhladíme a postavíme. Dáme zachladiť do chladničky.

Tmavú a bielu čokoládu zvlášť roztopíme v miske nad mierne vriacou vodou a počas procesu pridávame olej. Tučniačikov po jednom namáčame najprv do bielej čokolády tak, aby boli celí pokrytí a necháme ich vychladnúť. Potom tučniačikov z dvoch bočných strán ponoríme do tmavej čokolády tak, aby im zostalo biele bruško.

Zobáčiky vyrobíme z oranžového marcipánu a z tmavej čokolády urobíme očká a gombíky. Tip Ak nemáme marcipán, zobáčik vyrobíme z pomarančovej kôry.

© 2021 pripravuje beck Lučenec           Facebook- skvelydomov.sk
www.exterierovecistenie.sk
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky