
Tučniačikove miňonky
> 60 min. | stredná
Zoznam ingrediencií
Suroviny na cesto:
22 dkg Hery
50 dkg rozdrvených sušienok
3 dkg kakaového prášku
10 dkg práškového cukru
10-15 dkg broskyňového džemu
nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Suroviny na ozdobu:
20 dkg bielej čokolády + 2 polievkové lyžice oleja
15 dkg tmavej čokolády + 1 polievková lyžica oleja
3 dkg oranžového marcipánu (na tučniakov zobák)
Postup prípravy
Zmiešame rozdrvené sušienky, práškový cukor, kakao, pomarančovú kôru a Heru. Primiešame broskyňový džem a miešame, až kým nám nevznikne vláčna hmota. Ak treba, pridáme viac džemu alebo vody.
Vzniknuté cesto vyvaľkáme do dlhého šúľka, ktorý rozdelíme na rovnomerne veľké kusy. Každý kus na jednom konci mierne vytvarujeme do tvaru kužeľa, uhladíme a postavíme. Dáme zachladiť do chladničky.
Tmavú a bielu čokoládu zvlášť roztopíme v miske nad mierne vriacou vodou a počas procesu pridávame olej. Tučniačikov po jednom namáčame najprv do bielej čokolády tak, aby boli celí pokrytí a necháme ich vychladnúť. Potom tučniačikov z dvoch bočných strán ponoríme do tmavej čokolády tak, aby im zostalo biele bruško.
Zobáčiky vyrobíme z oranžového marcipánu a z tmavej čokolády urobíme očká a gombíky. Tip Ak nemáme marcipán, zobáčik vyrobíme z pomarančovej kôry.
